Thursday, March 09, 2006

dEUS @ Vorst Nationaal, Brussel, 01/03/06

Onder het motto "beter laat dan nooit" zal ik eindelijk mijn recensie neerschrijven.

"Mauro is een beest!"

Al de hele dag liepen we zo rond, met een smile, breed grijnzend. Vandaag was het de grote dag, we zouden naar dEUS gaan. Na de nodige afspraken, trein en stappen kwamen we rond 17u aan. Nog een aantal uur voor de bom zou losbarsten. Koekjes, chocomelk en kaarten deden de minuten al snel verstrijken.

Om 18u45 mochten we onze bevroren tenen en verkleumde vingers warm- schudden, want we mochten de zaal binnengaan. Met een lange sprint stonden we vervolgens vooraan. Nog een uur wachten op het voorprogramma...

Tot het dan eindelijk begon. De mensen van Elbow beklommen het podium en kregen de onmogelijke opdracht om bij het grote dEUS publiek enige interesse op te wekken. Zij faalden dan ook. Enkel lied 4 kon mij nog een beetje boeien, de andere songs probeerden zo voorspelbaar mogelijk te klinken. Maar misschien hebt u wel van Elbow genoten: mooie harmonieën, zang met een soms politieke boodschap en mensen die er eens niet hip willen uitzien, maar ik vond dat het wat pit, opwinding en aantrekking miste. Het was gewoon te saai. Blij waren we dan ook dat we ze al na een half uur vaarwel mochten wuiven. Nog een half uur, die ik opvulde met iPodden en petit gervais eten.

Maar... klokslag 21u10 gingen de lichten uit en weerklonk de sample van Sun Ra. Vijf schimmen verschenen op de bühne en Tom begon Pocket Revolution te zingen. Vervolgens kwam er een roetsjbaan van sterke songs en klassierkers (Stop-start nature! Instant Street! Fell of the floor, man! Via!)(denk aan een afdaling in de Vampire ofzo) om dan even op adem te komen met The real sugar. Het vervolg was niet minder sterk. (Worst Case Scenario! Theme From Turnpike! Roses! Sun Ra! Little Arithmetics!) Mauro liet zijn duivelskantjes weer naar boven komen bij Turnpike (of zoals de omringende vrienden het riepen: "Mauro is een beest!") en Sun Ra ontpopte zich als een beestig livemoment. Ze speelden ook twee Magnus liedjes, Assault on Magnus en Rock Chick. Zelf had ik daar absoluut geen problemen mee, Rock Chick is zelfs één van mijn favoriete liedjes op de Magnus cd en klonk live beter dan ooit. Tijdens de bissen ging de zaal volledig uit zijn dak bij Suds & Soda, werd Hotellouge intiem meegeklapt en weerklonk Serpentine uit ieders mond. Het was een mooie avond.

De groep had er duidelijk ook zin in. Een glimlach op ieders mond, "mannenknuffels" (een tikje in de zij), en strakke moves uit Mauro - mister riff-o-matic - Pawlowski 's lichaam (ook van de anderen hoor). Uw reporter hoopt dan ook dat de band genoten heeft van haar (mijn) funky moves. Er werd ook duchtig gefilmd voor de dEUS live dvd. Met een beetje geluk kunt u deze reporter zien tijdens één van haar geweldige danspasjes op Theme From Turnpike. Veel plezier!


SETLIST:
Pocket Revolution
Stop-Start Nature
One Advice, Space
Fell Of the Floor, Man
Via
The Real Sugar
W.C.S (First Draft)
Put The Freaks Up Front
Theme From Turnpike
Assault On Magnus (Magnus)
Roses (kort)
Sun Ra
Rock Chick (Magnus)
What We Talk About (When We Talk About Love)
Little Arithmetics
Nothing Really Ends
-------------------------------------------------
Bad Timing
If You Don't Get What You Want
Suds & Soda (Supersharp/Sabotage)
-------------------------------------------------
Hotellounge (Be The Death Of Me)
Serpentine


Nas

0 Comments:

Post a Comment

<< Home